TERMÉKEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

 

CÍMÜNK

2735 Dánszentmiklós Irsai út 19.

 

kettemplomgaleria@gmail.com

 

NYITVATARTÁS

Előzetes egyeztetés szükséges

STÍLUSOK

Egy kicsit mediterrán, egy kicsit country és nagyon francia. Ez az orangerie, mely stílust a franciaablakokkal kialakított, egzotikus növények számára kreált építményről, a kastélyokban található Orangerie-ről neveztük el. Formailag a XVI. Lajos korára jellemző asztalok, a kecses ülőbútorok, üvegezett pohárszékek, éteri üveg világítótestek és számtalan dísztárgy köszön vissza ebben a stílusban.

A bútorok és a kiegészítők kézzel készülnek, így minden darab egyedi és rendkívül kifinomult. Ami pedig a színeket illeti, a halvány galambszürke, a levendulakék, a tört fehér, a homok és a tojáshéj árnyalatok, a mentakék, valamint a tompa tónusok az uralkodók. Valójában nem a színek sokfélesége a jellemző, sokkal inkább egy-egy szín gazdag árnyalata. Ez az árnyalatokon belüli játékosság egyfajta nyugalmat kölcsönöz az enteriőrnek, mely így mentes a vibrálástól és a komplementerektől.

Kizárólag természetes, de nemes vagy finoman megmunkált anyagok jöhetnek szóba: selyem és muszlin, pamuttal és egy lennel vegyítve, puha gyapjú, tölgyfa és dió, metszett üvegek, porcelánok. Semmi sem túldíszített, de semmi sem puritán.

Divatnak nem is igazán nevezhető, hiszen a vidék stílusa mindig velünk élt, egyszerre jelenti a múltat és a jelent, igazi örökzöld.

Az anyaghasználatra kizárólag a természetesség jellemző. A tömör fa, gyapjú, len, pamut, a díszítésekre a finom, de nem túlságosan kidolgozott faragások, festések, a felületekre a viaszolás, pácolás, a formákra a letisztultság, röviden a keresetlen, már-már puritán – és ami nagyon fontos – a praktikus kivitelezés.

Az anyagok a maguk természetes szépségükben kerülnek a szemünk elé. A fa erezete gyakran még a festéken is áttűnik, a pác vagy a viasz jobban ki is emeli azt. A színek semmiképpen sem harsányak, inkább természetesek: natúr fa, moha vagy olíva zöld, tompa fehér és sárga, vízkék, meggy piros, sárgás barna, illetve ezek mélyebb és világosabb tónusai.

A stílushoz közel áll a kopottság, a finoman koptatott, antikolt felületek, melyek arról szólnak, hogy ezek a tárgyak sokat szolgáltak, gyakran kerültek használatba és ezeket a tárgyakat bizony szerették.

 

INSPIRÁCIÓK