TERMÉKEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

 

CÍMÜNK

2735 Dánszentmiklós Irsai út 19.

 

kettemplomgaleria@gmail.com

 

NYITVATARTÁS

Előzetes egyeztetés szükséges

RÓLUNK

“A hagyomány és a érték kézzel meg nem fogható dolgok. Századok kellenek a kialakulásukhoz, és ha leromboljuk, nem tudnánk visszaállítani őket huszonnégy óra alatt.”

(Agatha Christie)

 

A Kéttemplom Galéria antik bútorai az Alföld déli és keleti részéből, illetve egyes darabok Erdélyből származnak. Ezekre a tárgyak az egyszerűség, a természetes anyagok használata és a célszerűség a jellemző. Bútoraink kialakítása során, valamint üzleteinkben és az általunk berendezett terekben a múltbéli építési, berendezési szokásokból a korabeli színekből, anyagokból merítünk ihletet és ezt ötvözzük a 21. század műszaki, technikai lehetőségeivel.

 

Valljuk, hogy a környezettudatosság, a természet közelsége, a vidéki élet egyszerűsége, a régi tárgyak formai gazdagsága, egyedisége az egyik legnagyobb érték. A tradicionális bútorok beszerzése, a vidéki vagy country stílus követése sokak számára többet jelent puszta divatnál. Sokkal inkább szenvedély.

Lakberendezési elvünk, hogy az általunk berendezett házak, nyaralók, lakások otthonosak és meleg hangulatúak legyenek.  Igazi megnyugvást adó menedékek, ahová visszahúzódhatunk a zajos, fárasztó hétköznapjaink után családi, baráti körben. Ezt a hatást elsősorban a tömör fenyőfa és tölgyfa használatával érjük el.

 

A különböző színű bútorviaszok a gondosan felújított vagy elkészített bútorainkat bársonyosan selymes fényűvé teszi. A sok-sok fa bútort, mind Magyarországon gyűjtjük, és gondosan restauráljuk, vagy az itt fellelhető bútorok másolataiként készítjük el.

 

Saját tervezésű bútoraink egészítik ki a sort, amelyek a mai ember életmódját szolgálják, és szükségleteit elégítik ki. Az otthonos hangulat megteremtésében a múltunkból, környezetünkből gyűjtött régi szép tárgyaknak vagy az ezeket idéző újaknak nagy szerepet szánunk.

Saját asztalosüzemünk 2000 óta működik Dánszentmiklóson. A régi bútorokat a festékréteg eltávolítása után elemeire bontjuk, elvégezzük a szükséges javításokat, csiszoljuk és felületkezeljük.

 

Készítünk bútorokat egyedi tervek alapján is, akár a modern lakberendezési igényeknek megfelelő darabokról, akár régiségek replikáiról legyen szó. A stílust illetően nem szabunk szigorú határokat: a puritán egyszerűségtől a reneszánsz gazdagságig számos stílus- és látványelem megjelenik tárgyainkon.

 

A gyártáshoz szárított lucfenyőt használunk. Ez lehet új, de szívesen nyúlunk bontásból származó alapanyagokhoz is, melyek már magukon viselik a múló idő nyomait. Bútoraink egyedi megjelenéséről az precíz gyártás és a gondos restaurálás mellett az elengedhetetlen befejező műveletek – a viaszolás és a festés – gondoskodnak.